Meteen naar de inhoud

Teams zomerupdates

4
(1)

Natuurlijk, even genieten van die welverdiende vakantie. De ontwikkeling van Teams staat daarin tegen niet stil. Hieronder drie updates en 1 tip om na de vakantie nog meer uit Teams te halen 😉

Breakout Room – Timer instellen

Beschikbaar: Augustus 2021

Eind Augustus zal het voor elke tenant mogelijk zijn om een timer in te stellen voor de aangemaakte breakout rooms. Na het verstrijken van deze tijd keert iedereen automatisch terug naar de plenaire vergaderzaal of de lobby. Wanneer een gebruiker in de lobby wacht, zal je de gebruiker opnieuw moeten toelaten.

De timer instellen

Stap 1
Maak de vergaderzalen aan zoals je altijd doet.

Stap 2

Ga naar de instellingen van de breakout rooms. Klik hiervoor op de drie kleine puntjes naast de titel en klik op instellingen voor ruimten.

Stap 3

Stel een tijdslimiet in. Na het instellen van een tijdslimiet kan je de gebruikers toevoegen aan de gewenste breakout room.

Teams opnamen krijgen standaard verloopdatum

Uitrol: September – Oktober

Opnames van vergaderingen worden sinds enige tijd onbeperkt opgeslagen in OneDrive of SharePoint. Microsoft heeft aangekondigd dat opnames na de update standaard 60 dagen worden bewaard. Hierna wordt de opname verwijderd. De eigenaar van de opname krijgt via de E-mail een notificatie dat de opname is verwijderd.

Na het verwijderen kan de eigenaar of een beheerder de opname tot 90 dagen terughalen uit de prullenbak. De IT-afdeling kan de standaard bewaartijd van opnamen veranderen

Interface breakout rooms

Beschikbaar: September
Het toevoegen van gebruikers aan breakout rooms krijgt een nieuw likje verf. In de nieuwe weergave wordt het mogelijk om meerdere gebruikers tegelijkertijd toe te voegen aan dezelfde ruimte.
Foto: Techcommunity Microsoft

Ongenode gasten tegengaan

Met deze tip krijg je nooit ongenode gasten in jouw vergadering. Pas de instellingen van jouw uitnodiging. Selecteer de optie ‘Doorsturen toestaan uitschakelen’. Doorsturen van vergaderingen is hierna nog wel mogelijk, gebruikers die niet zijn uitgenodigd door de organisator zullen in de lobby moeten wachten.

Achtergrond instellen via webinterface

Wanneer: September 2021

Microsoft heeft aangekondigd dat het na september mogelijk wordt de achtergrond aan te passen in web interface van Teams. Het wordt hierdoor mogelijk om jouw achtergrond te ‘blurren’. Na september hoef je jouw rommelige keuken dus niet meer op te ruimen voor een overleg 😉

Berichten vastmaken

Wanneer: Eind augustus 2021

Sinds augustus is het mogelijk om geplaatste chatberichten in een teamskanaal vast te pinnen. Dit vastgemaakte bericht is voor alle teamleden zichtbaar de eerste keer als ze naar het kanaal navigeren.

Hoe goed vond je dit artikel?

Stem

Gemiddelde waardering 4 / 5. Aantal stemmen: 1

Nog geen sterren vergeven, wees de eerste!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?