Meteen naar de inhoud

Interessante Teams updates augustus 2021

0
(0)

Microsoft heeft (in april al) veel nieuwe updates aangekondigd voor Teams. In dit artikel behandel ik aan aantal van deze functionaliteiten welke extra interessant zijn (vooral voor het onderwijs). Voor het volledige Engelstalige artikel over Teams kan je vinden op blog van Microsoft.  De overige aangekondige updates (Minecraft, Whiteboard) zijn te vinden in dit artikel van Microsoft.

Opdrachten wordt nog uitgebreider!

Mocht je nog niet overtuigd zijn over het gebruik van opdrachten? Misschien heroverweeg je jouw mening na het lezen van deze toevoegingen. 

Whiteboard onderdeel van opdrachten

Whiteboard wordt steeds verder opgenomen in Teams. Met deze krachtige tool kan je prezi-achtige taferelen uithalen door op een groot canvas tekst en afbeeldingen in te zetten. Vervolgens kan je hier (afhankelijk van jouw instellingen) samenwerken. 

 

Whiteboard toevoegen als instructie

Opdrachten toevoegen aan agenda

Opdracht toevoegen aan agenda (afbeelding Microsoft)

Een zeer gewilde wens wordt eindelijk werkelijkheid.  Docenten kunnen ervoor kiezen om opdrachten toe te voegen aan de agenda van studenten. 

Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om de opdracht toe te voegen aan de agenda van het gehele docententeam.

Mijn tip: Bespreek in jouw onderwijsteam hoe jullie om willen gaan met deze nieuwe functie, hiermee voorkom je dat je de agenda’s van jouw collega’s onbedoeld vult 😉.

Groepsopdrachten

Eind augustus belooft Microsoft ons wederom een veelgevraagde functie toe te voegen, namelijk groepsopdrachten! De nieuwe functionaliteit is te vinden waar je normaal jouw opdrachten aanmaakt. Meerdere studenten kunnen werken aan de groepsopdracht. Als docent heb je de mogelijkheid om werk individueel of als groep te beoordelen.

Leuker lesgeven en vergaderen

Vergaderen en lesgeven via Teams, afgelopen periode is er veel veranderd op dit gebied. Zo kan je al een aardige poos als gehele team aan boord van een ruimteschip of ouderwets de collegazaal in met de ‘Together mode’. De aankomende updates zijn iets praktischer van aard.

Presentor mode

Als presentator kan je straks in beeld blijven terwijl je een presentatie deelt. Als presentator kan je kiezen tussen:

  • Standout Je bent zichtbaar over de gedeelde content
  • Reporter Je bent groot zichtbaar naast de gedeelde content
  • Side-by-side Je bent zichtbaar naast de gedeelde content als apart blok

 

Afbeelding Microsoft

Microfoon en camera uitzetten

Binnenkort is het mogelijk om de microfoon en camera van een student uit te zetten. De student kan deze vervolgens ook niet meer aanzetten.

Mute & stop camera, Beeld Microsoft

Interactief met Forms

Je kon al een poosje via Forms een vraag versturen in een (team)overleg of les. Vanaf eind mei is het mogelijk om multiple choice vragen toe te voegen aan jouw les. Je kan een quizz toevoegen door het tabblad ‘Forms’ toe te voegen aan de vergadering/les. Klik hiervoor op de geplande les, en vervolgens het plusje. Voeg daarna Forms toe

Nieuw likje verf voor educatieve teams

Last but not least, krijgt een ‘klas’-team een iets ander menu. In het menu navigeer je nu gemakkelijker naar de opdrachten, het notitieblok en de informatie (Insights) van het betreffende team. 

Hoe goed vond je dit artikel?

Stem

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Nog geen sterren vergeven, wees de eerste!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Tags: