Meteen naar de inhoud

Herfst updates Teams

5
(2)

De bomen worden kaal, de wind trekt aan en verwarming staat te loeien. Het is herfst, tijd voor een nieuwe update! Sinds eind september kan je met meerdere personen Break-Out room beheren. Voor het einde van de herfst (eind november, begin december) zal het in mogelijk worden om mede-eigenaren toe te wijzen bij een Teams-vergadering.

Een gemiste kans

De eigenaar van de vergadering moet een extra handeling uitvoeren zodat anderen de break-out rooms kunnen beheren. De eigenaar van de uitnodiging moet dus alsnog aanwezig zijn bij een vergadering zodat anderen beheer krijgen.

Referenties

Break-out rooms assistent

Op de volgende manier kan je anderen in staat stellen om de break-out rooms te beheren. Voor de beheerders van de break-out rooms geldt dat:

  1. ze vrij kunnen bewegen tussen verschillende break-out rooms;
  2. ze dezelfde functionaliteit krijgen zoals het aanmaken, wijzigen, timen en sluiten van de break-out rooms;
  3. er één persoon gelijktijdig de instellingen kan aanpassen
 
Zie afbeelding rechts naar het (verstopte) instellingen knopje binnen de Break-out rooms wizard.
Instellingen

Wanneer je de slider zoals afgebeeld aanvinkt heb je als organisator de mogelijkheid om personen met de rol presentator toe te wijzen als break-out rooms manager.

Nadat je de instellingen hebt aangepast zal de optie om break-out rooms aan te passen verschijnen bij de toegewezen personen.

De mede-organisator binnen een Teams vergadering

Nadat de organisator de uitnodiging heeft verstuurd kan hij/zij maximaal 10 mede-eigenaren toevoegen.

Wel ✅

De vergaderinstellingen bewerken
De mede-organisator kan net zoals de organisator de instellingen van de vergadering bewerken. Denk hierbij aan rollen van gebruikers wijzigen.

De wachtruimte overslaan en beheren
Indien er een wachtruimte is ingesteld, kan de mede-organisator deze overslaan. Wanneer de wachtruimte niet is ingeschakeld, verandert er niks.

Via de vergaderinstellingen wordt het mogelijk dat alleen eigenaren en mede-eigenaren gasten kunnen toelaten vanuit de wachtruimte.

Presenteren
Via instellingen kan alleen de mede-eigenaar presentatie rechten worden gegeven.

Niet ❌

Break-out rooms aanmaken en wijzigen
Een medeorganisator kan geen break-out ruimten aanmaken of beheren. Het toewijzen van personen aan een ruimte is nog steeds de taak van de eigenaar.

De organisator onteigenen
De organisator blijft altijd eigenaar van de vergadering. Ook de verstuurde uitnodiging blijft in beheer van de organisator.

De opname beheren
De eigenaar van de vergadering blijft eigenaar van de opname. Omdat de opname in OneDrive wordt opgeslagen kan de eigenaar van de vergadering de rechten wel in OneDrive aanpassen.

 

Organisatie overstijgend samenwerken met kanalen

Wist je dat Microsoft werkt aan een mogelijkheid om cross-tenant kanalen aan te maken? Ik niet! Voorwaarde: de beheerders moet een B2B-samenwerking tussen de tenants instellen.

Wat houdt een Shared-Channel in?

Met zo’n kanaal kan je samenwerken in een team/kanaal zonder dat je van tenant moet wisselen. Dus niet meer langer op je foto klikken en van ’tenant’ wisselen!

ℹ️  Een tenant, kan je dat eten!?

Een tenant is de Microsoft 365 omgeving waarop jouw organisatie bijvoorbeeld mail en bestanden opslaat. Cross-tenant houdt in dat je tussen organisaties laagdrempeliger kan samenwerken omdat je elkaar vertrouwt. Hiervoor moeten beide beheerders een samenwerking binnen de omgeving bevestigen.

Hoe goed vond je dit artikel?

Stem

Gemiddelde waardering 5 / 5. Aantal stemmen: 2

Nog geen sterren vergeven, wees de eerste!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?